08-442 48 90

info@brahorsel.se

Vi hjälper dig koppla av på jobbet

02

Nov

2017

Tekniken i hörapparater går framåt i rasande fart, det vet vi, och dagens hörapparater är små datorer som kan kompensera din hörselnedsättning på ett bra sätt. Trots det kan det i vissa krävande ljudmiljöer vara nödvändigt att komplettera dina hörapparater med andra tekniska hörsellösningar. Din arbetsplats kan ofta vara just en sådan besvärlig ljudmiljö där du vistas större delen av dagen och dessutom förväntas vara pigg och prestera bra.

Många som sitter i möten och middagar med flera personer upplever det jobbigt att höra, även med hörapparater på. Mycket energi går åt till att lyssna och man kan känna en stor trötthet då man ständigt måste vara på helspänn och fråga om. Likaså kan det vara svårt att uppfatta vad som sägs i telefonen då det kan vara svårt att utskilja nyanser. Dessutom ser man inte den man talar med, vilket som bekant gör att det blir svårare att höra.

Arbetsplatser ser ju självklart olika ut. Vissa är rörliga, som för dig som jobbar på te x lager, som vårdpersonal och hantverkare medan du i andra arbeten sitter mer stilla som i en kassa eller reception. Oavsett hur din arbetsplats ser ut finns det bra skräddarsydda lösningar för att höra både kunder och arbetskamrater. Självklart ska det vara hjälpmedel som du trivs bra med och framförallt hör bra med. Så att du kan koppla av och lyssna på innehållet snarare än att anstränga dig att höra.

Om du har en hörselnedsättning kan du få bidrag för arbetstekniska hjälpmedel via Försäkringskassan. På Bra Hörsel hjälper vi dig genom hela processen, från ansökan via Försäkringskassan till att hitta lämpliga produkter som du i lugn och ro kan prova och utvärdera utan kostnad på ditt arbete.

Bra Hörsel jobbar med flera välkända märken te x Phonaks Rogersystem med trådlösa mikrofoner och mottagare. Lättanvända och smidiga produkter som gör att du tydligare uppfattar den som talar, även i stökigare mötessituationer.
Många uppskattar även Roger Pen att använda för samtal på tu man hand i en stökig miljö och för att ansluta med Bluetooth till mobiltelefonen.

Läs mer om Phonaks Rogerprodukter https://www.phonak.com/se/sv/hearing-aids/tillbehor/roger.html

Välkommen till oss så hjälper vi dig till ett ännu bättre hörande!