08-442 48 90

info@brahorsel.se

Arbetstekniska hjälpmedel

Är du yrkesverksam och har hörapparater, men upplever ändå att det är besvärligt att höra i vissa situationer på arbetet?

 

•  Kontakta oss för diskussion om att höra bättre på arbetet

•  Vi hjälper dig med ansökan om heltäckande bidrag till Försäkringskassan

•  Arbetsplatsbesök vid behov

•  Utprovning av hörselteknik för exempelvis möten, telefon och varseblivning.

 

Ljudmiljön på arbetsplatsen kan vara utmanande

Vi vet alla hur kan det se ut på arbetsplatsen: högt tempo, många pratar, mer eller mindre livliga möten, telefonsamtal, öppna kontorslandskap, prat och skratt i fikarummet, bilresor, möten med nya människor, resor med nya miljöer, livliga barngrupper, slamriga ljudmiljöer, krav på att höra rätt, krav på att vara effektiv, krav på att prestera, krav på att vara social…

Inte konstigt att många med hörselnedsättning upplever att det inte finns någon ork kvar till sig själv eller familjen då de kommer hem från jobbet. Många kanske inte ens kopplar tröttheten och stressen till hörselnedsättningen men faktum är att det är som att dubbelarbeta, med jobb och en hörselnedsättning.

I åldrarna 18–64 år finns det finns cirka 770 000 personer med hörselnedsättning och för de som är yrkesverksamma kan arbetsplatsen vara en riktigt besvärlig ljudmiljö. Hörapparater fungerar bra i många situationer, men rätt ofta kan man uppleva att de inte riktigt räcker till i alla ljudmiljöer. Därför blir det för många en stor lättnad då man kompletterar hörapparaterna med annan teknik att använda på jobbet. Så att man kan koppla av och lyssna på innehållet snarare än att anstränga sig att höra.

Oavsett hur din arbetsplats ser ut finns det bra skräddarsydda lösningar för att höra både kunder och arbetskamrater och både det som är viktigt och det som är ”mindre viktigt”.

 

Behöver du höra bättre i mindre eller större möten?

Då kan Phonaks Rogersystem med trådlösa mikrofoner och mottagare var till mycket bra hjälp. Lättanvända och smidiga produkter som gör att du tydligare uppfattar den som talar, även då det är lite stökigt runt omkring.

T-talk från AB Transistor, som förvandlar din mobiltelefon eller surfplatta till ett hörselhjälpmedel som underlätta för dig att höra i mötessammanhang. Bakgrundsljuden minskar och talarens röst överförs i realtid till dina hörapparater.

SurfLink mini Mobil kan du använda tillsammans med dina Starkeyapparater och fungerar som en bordsmikrofon vid mindre möten.

Är det besvärligt med samtal på tu man hand i en sorlig miljö?

Då tycker många att Roger Pen fungerar riktigt bra. Du hänger den runt halsen på den som pratar, så att den fungerar som en mikrofon.

Är det svårt att höra mobiltelefonsamtal?

Anslut Roger Pen med Bluetooth till din mobiltelefon.
Eller använd te x SurfLink mini Mobil för att trådlöst streama samtal direkt till dina Starkeyapparater.

Lösningarna är många och olika beroende på yrke och arbetsplats. Hör av dig till oss, vi hjälper dig att hitta det som passar just dig för att du ska få ett bättre hörande även på ditt arbete.

 

Här kan du läsa mer:

Om Phonaks Rogerprodukter https://www.phonak.com/se/sv/hearing-aids/tillbehor/roger.html
Om AB Transistors T-talk http://transistor.se/sv/arbetshjalpmedel/t-talk-ett-mobilintegrerat-konferens-och-kommunikationshjalpmede.html
Information från Försäkringskassan https://www.forsakringskassan.se/privatpers/funktionsnedsattning/arbetshjalpmedel