08-442 48 99

info@earstore.se

Hörapparater

Teknikutvecklingen i hörapparaterna går idag lika snabbt som i datorer och i mobiltelefoner. Eftersom vi samarbetar med Starkey, en av världens största hörapparattillverkare, har vi förmånen att alltid ha den nyaste tekniken i vårt sortiment.
I nya hörapparater kan det finnas olika mycket teknik. Hur mycket teknik du behöver beror på din hörselnedsättning och vilka ljudmiljöer du vistas i. Om du vistas i besvärliga ljudmiljöer som till exempel stökiga ljudmiljöer eller i större sällskap krävs det mer teknik i hörapparaten för att hantera de störande och sorliga bakgrundsljuden för att du lättare ska höra den som talar. Om du däremot lever ett mer stillsamt liv kan det oftast räcka med en lägre tekniknivå.

Vilken hörapparatmodell och tekniknivå som är lämpligast för dig beror på din hörselnedsättning, vilka ljudmiljöer du vistas i och självklart också vad du själv önskar prova. Det viktigaste är att hitta hörapparater som du trivs med och förstås hör bra med, för då kommer de också att användas.

Klicka på “Produkter” i menyn så ser du hur de olika hörapparatmodellerna kan se ut då de sitter på plats i eller på örat.

Hörapparatmodeller

Bakom-örat-apparater
Hörapparater bakom örat kan vara sk RIC-apparater eller BTE-apparater med plastslang.

RIC (Receiver-in-canal)

RIC-apparaten är den allra vanligaste hörapparatmodeRic hörapparater från Bra hörselllen idag, med tunn ljudslang och hörtelefonen placerad i hörselgången. Detta ger en bekväm öppen lösning, som inte täpper till örat, och har diskret design.
RIC-aparaterna är trådlösa och kommunicerar med varandra för att optimera hörbarheten och man kan komplettera med trådlösa SurfLink-tillbehör, se vidare under fliken ”Trådlösa tillbehör”.

RIC AP

Om du har behov av extra mycket förstärkning pga en grav hörselnedsättning, kan man tillverka en individuell insats till RIC-apparaten.

Halo – den iPhonekompatibla hörapparaten (finns i både RIC- och BTE-modell)

Halo 2 hörapparatHalo är en RIC-apparat som du, helt trådlöst, kan styra med hjälp av din iPhone eller annan iOS-enhet.
Genom att ladda ner den kostnadsfria appen ”TruLink” får du tillgång till många funktioner som gör att du kan individanpassa dina hörapparater efter just dina behov.

Du kan till exempel:

– helt trådlöst strömma telefonsamtal, musik och annan media direkt till dina Halo-apparater
– skapa egna miljöprogram, via SoundSpace, för optimalt ljud i just de ljudmiljöer du befinner dig i
spara dina program och geotagga
– använda din iPhone som en fjärrkontroll för att ändra ljudet och byta miljöprogram
– få ett bilprogram, som minskar det störande billjudet
– låta SIRI läsa texter och mail direkt i dina Halo-hörapparater
– få hjälp av din iPhone att hitta dina Haloapparater om du råkat förlägga dem
– använda din iPhone som en extern mikrofon

Vill du redan nu se funktionerna i TruLink-appen, kan du ladda ner den från Appstore och titta på Demoläget.
Precis som på alla våra hörapparater har du 2 månaders fri provtid på Halo.

Vill du läsa mer om Halo och TruLink, kan du göra det på
www.hörapparat.nu och http://starkey.se/teknologi/halo-made-for-apple-hearing-aids/

BTE-apparat med plastslang

Denna hörapparat var vanligare förr och en del kunder önskar btefortsätta med samma modell. Detta är en bakom-örat-apparat med slangfäste och individuellt tillverkad insats. Alla bakom-örat-apparater finns i många fina färger. Både i sobra, diskreta färger men också i färgglada varianter. Meningen är att alla ska kunna hitta sin favorit!

I-örat-apparater

En del tycker att det är skönt att inte ha någonting på/bakom örat cicutan vill ha hela hörapparaten i örat. Det finns olika modeller på i-örat-apparater. Vilken du provar beror på vilka funktioner du önskar, hur din hörselgång ser ut och hur din hörselnedsättning ser ut. När man ska prova en i-örat apparat, gör man ett avtryck av hörselgången och bygger hörapparaten individuellt efter just ditt öra.
I-örat-apparaterna finns både som trådlösa apparater som fungerar tillsammans med trådlösa tillbehör (se vidare ”Trådlösa hörapparater och tillbehör) och som icke-trådlösa.

SoundLens Synergy

Ibland önskar man av olika anledningar att ha en hörsellösning som ssoundlensinte märks så mycket. Det kan till exempel vara att du sportar och tycker att det är besvärligt med en apparat bakom örat eller att du är ute på sjön där det blåser och vill att mikrofonen ska vara mer skyddad från blåst. Eller kanske det helt enkelt är så att du inte vill att hörapparaten ska synas utan vara mer diskret. Då kan vår SoundLens Synergy vara ett utmärkt alternativ att prova.

Den sitter bekvämt, långt in i hörselgången och blir i de allra flesta fall helt osynlig. Hur den kommer att sitta beror naturligtvis på hur ditt öra ser ut. För att veta om det är ett lämpligt alternativ, hör av dig till oss för hörselprov och avtryckstagning av dina hörselgångar.

Detta är en mycket lite hörapparat som innehåller den allra nyaste tekniken. Till denna kan du även ansluta våra trådlösa SurfLink-tillbehör och besväras du av tinnitus har du möjlighet att använda den inbyggda funktionen för tinnituslindring.

Många undrar om det finns risk att man inte får ut den ur örat, då det sitter så långt in. Nej, den är lätt att dra ur tack vara en genomskinlig utdragstråd som ligger på botten av hörselgången.